stoofpotje met bokbier

Bier leent zich niet alleen uitstekend om te drinken bij het eten, je kunt er ook heel goed mee koken. En stoofpotjes met bier komen heel vaak voor. Wij hebben hier een mooi recept van een stoofpotje met bokbier.

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Stooftijd: 120 minuten

Ingrediënten

  • peper en zout
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 800 gram sukade- of runderlappen
  • 2 uien
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 1 flesje bokbier
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 5 jeneverbessen

Bereiding

Stap 1: Snijd de sucadelappen of runderlappen in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Besmeer de ontbijtkoek met mosterd en snijd deze in even grote blokjes als het vlees. Snipper je ui.

Stap 2: Verhit de olie in een pan en bak het vlees even kort aan. Schep het vlees uit de pan en bewaar het even in een kom. Voeg vervolgens de ui en de spekreepjes toe aan het vet dat is achtergebleven in de pan. Bak dit ook even kort aan. Dan mag de rest van de ingrediënten ook de pan in: het vlees, de ontbijtkoek, het bokbier, de tomatenpuree, de rode wijnazijn, de basterdsuiker, de laurierblaadjes, kruidnagel en jeneverbessen.

Stap 3: Laat het twee uur lang op een heel laag pitje sudderen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 4: Geniet van je stoofpotje met bokbier!

Wil je weten welke bokbieren je hier het beste voor kunt gebruiken?