Brouwerij DAVO
Brouwerij DAVO

Brouwerij DAVO

Brouwerij DAVO is een stadsbrouwerij uit Deventer. Om precies te zijn zitten ze op de Sluisstraat 6. Ook heeft DAVO een café in Arnhem, gesitueerd op de Rijnkade 41. De brouwerij is nog relatief jong, maar is in korte tijd al behoorlijk gegroeid.

Geschiedenis Brouwerij DAVO

Ook de brouwers van DAVO zijn ooit begonnen met het brouwen van bier in potten en pannen. In 2012 hebben ze de brouwerij in Deventer opgericht. Sinds de oprichting zijn ze uitgegroeid tot een flinke brouwerij met twee locaties. In totaal werken er inmiddels meer dan 35 mensen voor DAVO. Inmiddels zit de stadsbrouwerij in een fantastisch mooi oud industrieel pand.

Bieren van Brouwerij DAVO

DAVO wil bieren met die net even anders zijn. Zelf omschrijven ze experimenten als obscuur. Ze brouwen volgens de “three-pint-rule”. Deze regel houdt in dat je – ongeacht het type bier – ook na drie glazen nog steeds trek hebt in een slok. Vaak doen ze ook collabs met andere brouwerijen, waardoor de meest verrassende bieren ontstaan. In de afgelopen jaren zijn ze zodoende meerdere keren in de prijzen gevallen.

Trek gekregen in een bier van DAVO? Snappen we! Wij geven een selectie, of bekijk ze gewoon allemaal.

Brouwerij bezoeken

Zoals gezegd zijn er twee locaties die je kunt bezoeken en ze zijn zeker de moeite waard! Kijk vooral even op hun site om te kijken wat de mogelijkheden zijn.