Brouwerij Mikkeller

Brouwerij Mikkeller

Brouwerij Mikkeller is een Deense brouwerij, o.a. gevestigd in Kopenhagen.

Geschiedenis van Brouwerij Mikkeller

Zoals zoveel goede craftbeer brouwerijen, is ook Mikkeller ooit in de eigen keuken begonnen. De vrienden Mikkel Borg Bjergsø en Klarup Keller experimenteerden twee en een half jaar lang in potten en pannen. De brouwerij werd officieel in het jaar 2006, met als doel om speciaalbier op de kaart te zetten in Denemarken. In het jaar van oprichting hadden ze meteen een voltreffer te pakken. Het bier “Beer Geek Breakfast” – een stout met koffiebonen – kreeg goud op Ratebeer.com. In 2007 verliet Keller de brouwerij, waardoor Bjergsø in z’n eentje verder ging. De brouwerij is sindsdien gigantisch gegroeid en in 2012 exporteerden ze al naar twaalf landen.

Bieren van Mikkeller

Jaarlijks produceren ze ontzettend veel bieren; de een nog beter dan de ander. Zodoende is deze brouwerij mateloos populair bij de speciaalbierliefhebber. Mocht je trek hebben gekregen in een van de bieren van Mikkeller, dan geven wij hier een selectie. Of probeer ze gewoon allemaal!

Mikkeller bezoeken

Mikkeller heeft inmiddels – verspreid over meerdere landen – proeflokalen geopend. Maar degene waar je echt geweest moet zijn, zijn toch wel de locaties in Kopenhagen. Kijk vooral even op hun website waar de Mikkellerproeflokalen zich bevinden.