Verras een ander of jezelf met deze bier adventskalenders.

Bier adventskalenders 2022

De beste manier om naar Kerstmis toe te leven is een adventskalender. Maar dan natuurlijk wel eentje gevuld met bier! Een bier adventskalender kopen doe je het gemakkelijkst online, want dan hoef je niet met een zwaar pakket te sjouwen. Een perfect cadeau om te schenken of om jezelf mee te verrassen! Inspiratie voor andere bierpakketten? Bekijk dan ook ons aanbod van kerst bierpakketten!

Bekijk hieronder de bieradventskalenders en kies die van jouw keuze. Wacht niet te lang, voorgaande jaren vlogen de bier adventskalenders de winkels uit.

Kies een bier adventskalender


Tegenwoordig zijn er ieder jaar weer verschillende bier advent pakketten verkrijgbaar. De populairste bier adventskalender die je kunt kopen is die van Beerwulf. Hieronder zetten we de verschillende opties op een rij, met voor zover bekend welke bieren er in de adventskalender van 2020 zitten. Alle adventskalenders zijn gevuld met 24 bieren, afkomstig uit de hele wereld.

Nieuw: Brewdog Adventskalender (2022 nu verkrijgbaar)

Brewdog bier adventskalender 2022De Brewdog adventskalender voor 2022 is nu verkrijgbaar. Wij zullen hier niet de hele inhoud spoileren, daarvoor kun je terecht op de website van Brewdog zelf. Als je nog overtuigt moet worden van de gerenommeerde bieren van Brewdog. Een tipje van de sluier lichten we wel op. In het pakket vind je onder andere Hoppy XMas. Ideaal om mee in de kerststemming te komen. Verder vind je bieren uit alle smaakcategorieën van de Schotse brouwer. Brewdog heeft ons laten weten dat de voorraad beperkt is, dus we raden je aan niet te wachten met bestellen.

Bestel direct

De populairste: Beerwulf Adventskalender (2022 nu verkrijgbaar)

beerwulf bier adventskalender 2022De Beerwulf adventskalender voor 2022 is nu verkrijgbaar. Beerwulf houdt alle 24 bieren geheim, maar wil wel verklappen dat er een aantal exclusieve releases in zit. Daarnaast hebben ze ook hun best gedaan om de box zo feestelijk mogelijk te maken. Zeg nou zelf, beter kan een kerstpakket er toch niet uit zien? Ideaal om te schenken of geef ‘m een ereplaats onder je kerstboom. Tel vanaf 1 december af tot kerst en laat je elke dag verrassen door de bieren uit deze box. Wees er snel bij, want in voorgaande jaren was de Beerwulf bier adventskalender in no time uitverkocht.

Bestel direct

Hopt Beery Christmas Adventskalender

Hopt heeft een mooi pakket samengesteld met bieren van verschillende brouwers. Het aanbod is zeer gevarieerd, want in de Beery Christmas zitten maar liefst 25 verschillende soorten bier die speciaal voor deze bier adventskalender zijn gebrouwen. De exact inhoud is geheim, maar één biertje wil Hopt wel aan ons verklappen: Passion Gingembre. Dit bier van brouwerij Effet Papillon is gebrouwen met passievrucht en gember.

Het Beery Christmas pakket van Hopt is nu direct online te bestellen en worden direct verzonden (gratis verzending).

 

Bestel direct

De Bier Adventskalender van Beer in a Box

beer in a box bier adventskalenderBeer in a Box is naar ons weten de eerste die dit jaar zijn bieradventskalender heeft gepresenteerd. De Beer, zoals ze zichzelf verpersoonlijken, komt met drie varianten van de bieradventskalender: Exclusive, Gevorderden en Ontdekker.

  • De Exclusive editie maakt ons het meest nieuwsgierig. Hierin zitten 24 bieren die stuk voor stuk speciaal voor Beer in a Box zijn gebrouwen. Het komt met de belofte dat je deze bieren nog nooit eerder gehad hebt. De fanatieke bierliefhebber moet deze natuurlijk uitproberen.
  • In de Gevorderden box vind je bijzondere bieren die al eens eerder in een Box van De Beer heeft gezeten, van blond tot stout bieren.
  • De Ontdekkers box bevat 24 bieren uit de meer toegankelijke biersmaken: Licht&Subtiel, Fris&Fruitig en Elegant&Subtiel.

De exacte inhoud van al deze bierkalenders is een goed bewaard geheim, dus er zit maar één ding op om er achter te komen: bestellen maar!

 

Bestel direct

De bier adventskalender van Gall & Gall

Gall & Gall heeft dit jaar een bier adventskalender op de mark gebracht, die je het beste online kunt bestellen, omdat ze in de winkel snel zijn uitverkocht. Gall & Gall heeft gekozen voor een adventskalender met een aantal klassiekers, aangevuld met extra bijzondere of verrassende bieren. Je kunt in ieder geval de klassiekers Karmeliet, Kwak en Leffe verwachten, evenals bijzondere bieren van Goose Island en Ginette. En verder? Dat blijft natuurlijk een verrassing tot je zelf de vakjes open maakt.

Bestel direct

Craft Only Merry Beermas Bier Adventskalender

De inhoud van de Merry Beermas Bier Adventskalender van CraftOnly blijft een verrassing. Dat maakt een adventskalender natuurlijk des te leuker. Wat we wel kunnen vertellen is dat dit bierpakket bestaat uit 24 bieren om van te genieten. Verwacht van CraftOnly niet de standaard bieren, maar echte pareltjes van grotere en kleine brouwerijen. De bieren zijn zorgvuldig geselecteerd, zodat je allerlei verschillende smaken kunt proeven. Denk aan tripels, witbieren en IPA’s.

Wat is een bier adventskalender?


Een bier adventskalender is precies wat je er van verwacht: een pakket met daarin elke dag een nieuw speciaalbier. Vanaf 1 december mag je elke dag een vakje open maken en word je verrast met een bekend of onbekend biertje. Aan het eind van de maand ben jij helemaal thuis in de wereld van speciaalbier.

Waar kun je de bier adventskalender kopen?


De bier adventskalender kun je eenvoudig online bestellen. Dat raad ik je ook zeker aan, want dan hoef je niet zelf te slepen met een zwaar pakket van 24 flesjes bier. Houdt wel rekening met een levertijd van enkele dagen. Wil je een bier adventskalender kado geven? Zorg er dan voor dat je op tijd bestelt om stress te voorkomen. Ervaring uit andere jaren leert dat ze snel uitverkopen, dus kies hierboven een pakket en bestel direct jouw bier adventskalender.

Geschiedenis van de adventskalender


Adventskalenders werden voor het eerst geïntroduceerd aan het begin van de 19e eeuw. Op deze manier wordt er afgeteld naar de kerst. Van begin af aan bestonden de kalenders uit verschillende luikjes, waarvan je er elke dag eentje mag open maken. Vroeger zat er vaak chocola of een andere lekkernij in voor kinderen. Later zijn er ook adventskalender gekomen met speeltjes en kalenders die zich meer op volwassenen richten. Voor volwassenen bevatten de vakjes meestal spreuken of foto’s. Na al die jaren zijn we nu tot de ultieme variant gekomen: de bier adventskalender.