Verras een ander of jezelf met deze bier adventskalenders.

Bier adventskalenders 2023

De beste manier om naar Kerstmis toe te leven is een adventskalender. Maar dan natuurlijk wel eentje gevuld met bier! Een bier adventskalender kopen doe je het gemakkelijkst online, want dan hoef je niet met een zwaar pakket te sjouwen. Een perfect cadeau om te schenken of om jezelf mee te verrassen! Inspiratie voor andere bierpakketten? Bekijk dan ook ons aanbod van kerst bierpakketten!

Bekijk hieronder de bieradventskalenders en kies die van jouw keuze. Wacht niet te lang, voorgaande jaren vlogen de bier adventskalenders de winkels uit.

Kies een bier adventskalender


Tegenwoordig zijn er ieder jaar weer verschillende bier advent pakketten verkrijgbaar. De populairste bier adventskalender die je kunt kopen is die van Beerwulf. Hieronder zetten we de verschillende opties op een rij, met voor zover bekend welke bieren er in de adventskalender van 2020 zitten. Alle adventskalenders zijn gevuld met 24 bieren, afkomstig uit de hele wereld.

Nieuw: Brewdog Adventskalender (2023 nu verkrijgbaar)

De Brewdog adventskalender voor 2023 is nu verkrijgbaar. Wij zullen hier niet de inhoud van het pakket spoileren, dat moet je zelf maar ontdekken zodra je elke dag een vakje open maakt. Het moet natuurlijk wel een verrassing blijven! Gelukkig zit je met de heerlijke bieren van Brewdog altijd goed. De bier adventskalender bevat bieren uit alle smaakcategorieën van de Schotse brouwer. Brewdog heeft ons laten weten dat de voorraad beperkt is, dus we raden je aan niet te wachten met bestellen. Early birds krijgen een extraatje: een kortingsbon van €5 om in de webshop te besteden. Dan hoef je niet tot december te wachten om van een Brewdog biertje te genieten.

Bestel direct

Beerwulf Adventskalender

beerwulf bier adventskalender 2022De Beerwulf adventskalender voor 2023 is nu verkrijgbaar. Beerwulf houdt alle 24 bieren geheim, maar wil wel verklappen dat er een aantal exclusieve releases in zit. Daarnaast hebben ze ook hun best gedaan om de box zo feestelijk mogelijk te maken. Zeg nou zelf, beter kan een kerstpakket er toch niet uit zien? Ideaal om te schenken of geef ‘m een ereplaats onder je kerstboom. Tel vanaf 1 december af tot kerst en laat je elke dag verrassen door de bieren uit deze box. Wees er snel bij, want in voorgaande jaren was de Beerwulf bier adventskalender in no time uitverkocht.

Bestel direct

Hopt Beery Christmas Adventskalender

Hopt heeft een mooi pakket samengesteld met bieren van verschillende brouwers. Het aanbod is zeer gevarieerd, want in de Beery Christmas zitten maar liefst 25 verschillende soorten bier die speciaal voor deze bier adventskalender zijn gebrouwen. De exact inhoud is geheim, maar één biertje wil Hopt wel aan ons verklappen: Passion Gingembre. Dit bier van brouwerij Effet Papillon is gebrouwen met passievrucht en gember.

Het Beery Christmas pakket van Hopt is nu direct online te bestellen en worden direct verzonden (gratis verzending).

 

Bestel direct

De Bier Adventskalender van Beer in a Box

Beer in a Box heeft ook dit jaar weer meerdere varianten van de bieradventskalender: een Exclusive en een Toegankelijke editie.

  • De Exclusive editie maakt ons het meest nieuwsgierig. Hierin zitten 25 bieren van 24 brouwerijen over de hele wereld. Voor de Untappd gebruikers: ze beloven je nieuwe check-ins. De fanatieke bierliefhebber moet deze natuurlijk uitproberen. Ideaal om kado te geven aan de bierliefhebber die de supermarkt en slijteren in Nederland al heeft uitgespeeld.
  • In de Toegankelijke editie vind je eveneens 25 bieren en van dezelfde brouwerijen als de Exclusive bier adventskalender. De focus ligt op bieren met een subtiele en dus toegankelijke smaak. Denk aan blonde bieren, tripels en witbier.

De exacte inhoud van al deze bierkalenders is een goed bewaard geheim, dus er zit maar één ding op om er achter te komen: bestellen maar!

 

Bestel direct

De bier adventskalender van Gall & Gall

Gall & Gall heeft dit jaar nog geen bier adventskalender op de mark gebracht. We houden het in de gaten voor je. Voorheen was Gall & Gall goed voor een adventskalender met een aantal klassiekers, aangevuld met extra bijzondere of verrassende bieren. Zo werd je in het verleden verrast met de klassiekers Karmeliet, Kwak en Leffe. Dit werd aangevuld met bijzondere bieren van Goose Island en Ginette. Voorlopig nog even afwachten of Gall & Gall ook dit jaar een mooi pakket aanbiedt.

Bestel direct

Craft Only Merry Beermas Bier Adventskalender

De inhoud van de Merry Beermas Bier Adventskalender van CraftOnly blijft een verrassing. Dat maakt een adventskalender natuurlijk des te leuker. Wat we wel kunnen vertellen is dat dit bierpakket bestaat uit 24 bieren om van te genieten. Verwacht van CraftOnly niet de standaard bieren, maar echte pareltjes van grotere en kleine brouwerijen. De bieren zijn zorgvuldig geselecteerd, zodat je allerlei verschillende smaken kunt proeven.

Wat is een bier adventskalender?


Een bier adventskalender is precies wat je er van verwacht: een pakket met daarin elke dag een nieuw speciaalbier. Vanaf 1 december mag je elke dag een vakje open maken en word je verrast met een bekend of onbekend biertje. Aan het eind van de maand ben jij helemaal thuis in de wereld van speciaalbier.

Waar kun je de bier adventskalender kopen?


De bier adventskalender kun je eenvoudig online bestellen. Dat raad ik je ook zeker aan, want dan hoef je niet zelf te slepen met een zwaar pakket van 24 flesjes bier. Houdt wel rekening met een levertijd van enkele dagen. Wil je een bier adventskalender kado geven? Zorg er dan voor dat je op tijd bestelt om stress te voorkomen. Ervaring uit andere jaren leert dat ze snel uitverkopen, dus kies hierboven een pakket en bestel direct jouw bier adventskalender.

Geschiedenis van de adventskalender


Adventskalenders werden voor het eerst geïntroduceerd aan het begin van de 19e eeuw. Op deze manier wordt er afgeteld naar de kerst. Van begin af aan bestonden de kalenders uit verschillende luikjes, waarvan je er elke dag eentje mag open maken. Vroeger zat er vaak chocola of een andere lekkernij in voor kinderen. Later zijn er ook adventskalender gekomen met speeltjes en kalenders die zich meer op volwassenen richten. Voor volwassenen bevatten de vakjes meestal spreuken of foto’s. Na al die jaren zijn we nu tot de ultieme variant gekomen: de bier adventskalender.