Brouwerij Põhjala
pohjalabeer.com

Brouwerij Põhjala

Brouwerij Põhjala is een brouwerij uit Tallinn, de hoofdstad van Estland. Om precies te zijn op de Peetri 5. Momenteel verkopen ze bier in al zo’n 50 verschillende landen.

Geschiedenis Põhjala

Põhjala is eind 2011 opgestart door vier thuisbrouwende bierliefhebbers. Vlak daarna sloot een Schotse hoofdbrouwer aan, die z’n ervaring had opgedaan bij Brewdog. Hun eerste bier Oo een Imperial Baltic Porter werd in 2013 gelanceerd. Dit bier hebben ze gebrouwen bij een andere brouwerij. In 2014 openden ze hun eigen brouwerij en vanaf dat moment ging het hard. Door veel collabs te doen met internationale brouwerijen en door gewoon ontzettend goed bier te maken hebben ze inmiddels wereldwijd naam gemaakt.

Bieren van Põhjala

Põhjala staat bekend om intense donkere bieren (stouts en porters) met ontzettend veel smaak. De echte bierliefhebber moet deze bieren geprobeerd hebben, want ze zijn erg goed. Wij geven hier een selectie van bieren, of bekijk ze allemaal.

Põhjala bezoeken

Ja, de brouwerij ligt inderdaad niet echt om de hoek, maar mocht je een keer in Tallinn zijn – en dat is aan te raden, want het is een leuke stad – is het een must om even bij ze langs te gaan. Ze hebben een taproom waar je de bieren kunt proberen en het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen. Bekijk voordat je gaat even hun website voor de opties die ze bieden.