brouwerij de leckere
deleckere.nl

Brouwerij de Leckere

Brouwerij de Leckere is een Utrechtse Brouwerij, gevestigd op de Schaverijstraat 15. 

Geschiedenis Brouwerij de Leckere

Brouwerij de Leckere is in 1996 opgericht door een Utrechtse vriendengroep. Dit deden ze vooral door veel materialen te hergebruiken. Duurzaamheid staat bij deze brouwerij dan ook hoog in het vaandel.

Al redelijk snel wisten ze hun netwerk uit te bouwen en in 1998 hadden ze al zo’n 140 verkooppunten. In 2001 verhuisde ze van locatie met een nieuwe brouwinstallatie, maar deze verhuizing bracht helaas niet alleen maar voorspoed met zich mee en een faillissement dreigde. Na enkele overnames kwam de brouwerij uiteindelijk in handen van Odenwald Organic Food Group en in 2018 verhuisden ze naar de huidige locatie. 

Bieren

De bieren van De Leckere worden op een duurzame manier met biologische producten gebrouwen en dit maakt ze onderscheidend ten opzichte van veel andere brouwerijen. Ze hebben een ruim assortiment aan verschillende bieren. Ben je nieuwsgierig geworden hoe deze bieren smaken? Wij hebben een selectie gemaakt, of bekijk ze allemaal!

Brouwerij bezoeken

Het is heel goed mogelijk om de brouwerij te bezoeken. Ze hebben namelijk een prachtig nieuw proeflokaal dus als je in Utrecht bent moet je hier eigenlijk even een kijkje gaan nemen. Op hun site kun je bekijken wat de mogelijkheden zijn.