Om van tapbier te genieten hoef je niet naar een café of een duur apparaat aan te schaffen. Een 5 liter tapvat leg je gewoon in je koelkast en de tap zit in het vat zelf. Ideaal om je feestje extra speciaal te maken.

Welke tapvaten zijn er?

Er komen steeds meer tapvaten van 5 liter op de markt. Wij geven een overzicht van beschikbare tapvaten.

Hoe werkt een tapvat?

Het tapvat is een alles-in-een-systeem. Er zit een druksysteem in dat bestaat uit een klein buisje met actief koolzuur. Dit buisje bevat genoeg koolzuur om het hele fust van 5 liter leeg te tappen. Heerlijk fris bier met voldoende koolzuur.

Je drukt het tapsysteem bovenin het vat en je kunt direct beginnen met tappen. Je moet het vat wel zelf even koud zetten in de koelkast, want er zit geen koelsysteem in verwerkt.

Hoe lang is een tapvat houdbaar?

Om te beginnen staat er een houdbaarheidsdatum op het vat. Deze moet je niet overschrijden. Het bier zal niet bederven, maar kan wel op een negatieve manier van smaak veranderd zijn. Als het tapvat eenmaal is aangebroken moet je ‘m binnen 30 dagen leegdrinken. Moet lukken toch?

Hoeveel glazen gaan er uit een tapvat?

Er zit in totaal 5 liter in een vat. Uiteraard is het afhankelijk van je glasgrootte en met hoeveel schuim je de glazen tapt, maar als je uitgaat van glazen van 25 cl dan zou je zo’n 20 glazen moeten kunnen tappen.