brouwerij noordt
indebuurt.nl

Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt is een Rotterdamse stadsbrouwerij gevestigd op de Zaagmolenkade 46. Op jaarbasis brouwen ze zo’n 200.000 liter bier.

Geschiedenis Brouwerij Noordt

Het is nog een zeer jonge brouwerij, met dus ook nog een korte geschiedenis. Peter Rouwen was in 2009 naar de Brooklyn Brewery in New York geweest en was direct zo enthousiast, dat ‘ie dit concept onmiddellijk naar Rotterdam wilde halen. Samen met een vriend werden de plannen concreet gemaakt en kon gezocht gaan worden naar een locatie. De Brouwerij is komen te staan op de Zaagmolenkade wat eerst een vuilstortplaats, later een brandweerkazerne en nu dus een brouwerij is geworden. Sinds de herfst van 2015 is de tent geopend en stroomt het bier de taps uit.

Bieren van Brouwerij Noordt

Ze omschrijven de bieren zelf als ‘no nonsense’ bieren. Makkelijk doordrinkbaar met eerlijke en verrassende smaken. Met liefde en passie gebrouwen. Heb je trek gekregen en wil je de bieren van deze brouwerij een keer te proberen? Wij hebben een selectie gemaakt, of bekijk ze allemaal!

Brouwerij Noordt bezoeken

Het is heel goed mogelijk om de brouwerij te bezoeken. Ze geven rondleidingen en ze hebben een mooie taproom waar je hun bieren kunt proberen. Kijk vooral even op hun site wat de mogelijkheden zijn.