Brouwerij Lervig
foto: fjordnorway.com

Brouwerij Lervig

Brouwerij Lervig (volledige naam: Lervig Aktiebryggeri) is een Noorse brouwerij, uit de stad Stavanger. Om precies te zijn zitten ze op de Vierveien 1.

Geschiedenis Brouwerij Lervig

De brouwerij is opgericht in 2003. In de beginjaren brouwden ze vooral pilsners. Maar in 2010 werd een Amerikaan “Mike Murphy” aangenomen, die de brouwerij omtoverde tot een ware speciaalbier brouwerij, die zodoende niet op deze site mag ontbreken. Door de jaren heen hebben ze veel bekendheid vergaard onder de echte speciaalbierliefhebber. Ook hebben ze meerdere collabs gedaan met brouwerijen bekende brouwerijen als Mikkeler, Evil Twin en Põhjala.

Bieren van Brouwerij Lervig

Inmiddels staat Lervig Aktiebryggeri bekend om z’n hoppige New England IPA’s, maar vooral ook om z’n blubberdikke imperial stouts. Ze streven ernaar om “Het beste bier van de wereld te brouwen”. Een nogal gewaagde uitspraak, maar er moet gezegd worden; hun bieren zijn inderdaad erg goed. Om die reden staan ze ook in de top 100 beste brouwerijen van Ratebeer.com.

Mocht je nog geen bier van deze brouwerij geprobeerd hebben, dan wordt dat wel tijd. Zie hier een selectie of bekijk ze allemaal!

Lervig bezoeken

Mocht je een keer in Stavanger zijn, dan kun je de brouwerij bezoeken, evenals de shop bij de brouwerij “the Canteen” genaamd. Ze bieden ook rondleidingen met tastings aan. Bekijk vooral even hun site voor de mogelijkheden en openingstijden.