poesiat en kater
poesiatenkater.nl

Brouwerij Poesiat & Kater

Poesiat & Kater is een Amsterdamse brouwerij, gevestigd op Polderweg 648. 

Geschiedenis van Poesiat & Kater

De brouwerij dankt zijn naam aan meester-timmerman Bart Poesiat en meester-metselaar Klaas Kater.  Poesiat en Kater waren de drijvende krachten achter Patrimonium, een werkliedenverbond dat zich inzette voor de rechten en verbeterde werkomstandigheden van medewerkers. Tegenwoordig staat dit bekend als de vakbond CNV.  Tevens waren ze verantwoordelijk voor de oprichting van woningbouwcorporatie Patrimonium/Rochedale.

De brouwerij

De brouwer is Julián Álvarez Zárate. Hij begon thuis op ambachtelijke wijze begonnen in potten en pannen, zoals het hoort! Zijn opleiding genoot hij bij Brouwerij ‘t IJ, waar hij uitgroeide tot een volleerd brouwer. De specialiteit van deze brouwerij is de gist. Dat is waar ze die extra smaaksensatie mee weten te bewerkstelligen.

Het pand op de Polderweg heeft 80 jaar dienst gedaan als dierenasiel. De namen Poesiat en Kater sluiten hier natuurlijk perfect op aan. Inmiddels is het gebouw helemaal gerestaureerd, maar de historische elementen zijn in ere gebleven. Het proeflokaal ademt nog historie.

Bieren van Poesiat & Kater

Heb je trek gekregen in de bieren van deze brouwerij? Wij hebben een selectie gemaakt, of bekijk ze gewoon allemaal!

De brouwerij bezoeken

Het is heel goed mogelijk om de brouwerij te bezoeken. Ook hebben ze er een prachtig proeflokaal bij, waar je van hun bieren kunt genieten. Het bier dat wordt gebrouwen gaat direct de taptanks in, dus veel verser kun je je bieren niet krijgen. Ze zijn de gehele week geoped, dus kijk even op hun site wat de opties zijn.