brouwerij de moersleutel
bierista.nl

Brouwerij de Moersleutel

Brouwerij de Moersleutel is een nog jonge brouwerij uit Alkmaar. Ze zijn gevestigd op de Pettemerstraat 15. Het is een brouwerij met veel bravoure. Hun doel is om legendarische bieren te brouwen, waar nog lang over nagepraat wordt. Bieren die mensen verpesten voor de rest van hun leven, omdat ze niets anders meer willen drinken. Dat ze ook lekkere bieren maken is een ding dat zeker is.

Geschiedenis van de Moersleutel

De brouwerij is opgericht in 2016 door vier broers. Ze begonnen met het brouwen van hun bieren bij Vriendenbier. Eind 2017 werd een vergunning aangevraagd om zelf een brouwerij te openen. Na drie jaar brouwen vonden ze het tijd voor het openen van een taproom. En zo geschiedde. Juli 2019 werd de taproom geopend.

Bieren van de Moersleutel

Ze omschrijven hun bieren als “in your face”, zonder enig compromis, complex en toch in balans. De bieren die hier gebrouwen worden zijn niet voor iedereen geschikt. Het zijn bieren met een zeer volle smaak en een zachte textuur. Je moet wel een bierliefhebber zijn die van uitgesproken smaken houdt. Houd jij hiervan? Dan moet je deze bieren proberen. Wij geven een selectie, of bekijk ze gewoon allemaal.

Brouwerij de Moersleutel bezoeken

De taproom van de Moersleutel is te bezoeken. Het proeflokaal is niet elke dag geopend, dus kijk vooral even op hun site wat de mogelijkheden zijn.