brouwerij founders brewing co
foundersbrewing.com

Brouwerij Founders Brewing Co.

Founders Brewing Co. is een brouwerij uit de Verenigde Staten. Momenteel hebben ze twee locaties, beiden in Michigan: een in Detroit en een in Grand Rapids.

Geschiedenis Founders

In 1997 openen Mike Stevens en Dave Engbers de deuren van hun brouwerij in Grand Rapids, Michigan en een jaar later openen ze ook hun taproom. De twee oprichters zijn dan de enigen die in de taproom de biertjes tappen. Helaas gaat het in het begin nog niet heel goed met de zaken en ze moeten leven van de fooitjes die de klanten voor ze achterlaten. In 2000 gaat het zo slecht dat ze tegen een faillissement aan zitten. Dan besluiten ze om het roer om te gooien en bieren te gaan brouwen die de mensen nog lang zullen heugen nadat ze het gedronken hebben.

Ze doen hun filter de deur uit en beginnen te brouwen volgens hun “Brewed for Us”-filosofie. Zo introduceren ze bijvoorbeeld de bourbon barrel aged bieren. Dat is het keerpunt geweest in de geschiedenis van deze brouwerij. De bieren die ze dan maken zorgen voor een smaakexplosie, wat de bierliefhebbers wereldwijd in vervoering brengt. Ze groeien in de jaren daarna aan populariteit; ratebeer onderscheidde ze met verschillende awards, meer personeel werd aangenomen en een tweede brouwerij in Michigan kon geopend worden. Inmiddels is er miljoenen in de brouwerij gestoken en zijn ze gegroeid tot de grote speler die we vandaag de dag kennen.

Bieren van Founders

De bieren van Founders zijn bekend bij de echte bierliefhebber. Mocht je ze nog niet kennen, dan is dit het moment; ze zijn namelijk steengoed. Wij geven een selectie of bekijk ze allemaal.

Founders Brewing Co. bezoeken

Mocht je ooit een keer in de staat Michigan zijn, neem dan vooral een kijkje in de brouwerij en bezoek de taproom. Dit kan dus op twee locaties; Grand Rapids en in Detroit. Bekijk hun site voor de mogelijkheden.