Steeds meer mensen brouwen thuis zelf hun eigen bier. Dit is natuurlijk ontzettend leuk om te doen en HopChecker raadt dit ook aan. Dit kun je doen met potten en pannen op het fornuis, je kunt hele brouwinstallaties aanleggen, maar voor de gemaksbrouwer is er gelukkig ook nog een andere oplossing: De MiniBrew.

Minibrew

Gebruik van de MiniBrew

De MiniBrew wordt aangestuurd door middel van een iOS-app. Deze app neemt je mee door het brouwproces en ondersteunt je met behulp van afbeeldingen en video’s. De MiniBrew is online, waardoor je de status van het bier en het vergistingsproces continue in de gaten kunt houden. De app geeft ook aan wanneer het bier helemaal klaar is en je het kunt gaan drinken. Het duurt afhankelijk van het bier ongeveer 10 tot 30 dagen voordat het af is.

Brouwpakketten

Je kunt via de app brouwpakketten aanschaffen voor de MiniBrew, zodat je zelf thuis aan de slag kunt. Brouwerijen over de hele wereld maken deze bierpakketten, zodat een enorme verscheidenheid aan bieren beschikbaar is.

Capaciteit

Met de MinibBrew kun je 5,5 liter bier maken. Indien dit voor jou niet genoeg is, kun je de capaciteit uitbreiden doormiddel van de SmartKeg. In deze SmartKeg kun je bier apart laten gisten en zodra het klaar is, kun je er uit gaan tappen. Zo kun je meerdere bieren tegelijk brouwen en verschillende smaken uitschenken op feesten en partijen. Deze SmartKeg gebruik je in combinatie met de MiniBrew en kan dus niet los gebruikt worden om te brouwen.

MiniBrew SmarKeg